Društvo

Guča u Beču – svetska prevara (VIDEO)

foto: novosti .rs

ORGANIZATOR U VIDEO OBRAĆANJU DIREKTNO OPTUŽIO SAŠU MIRKOVIĆA ZA REKETIRANJE I PREVARU!

Propala najavljena trodnevna manifestacija u austrijskoj prestonici. Srbi iz dijaspore pokradeni, zvezde otkazale učešće, karte prodavane do poslednjeg dana

NAJAVLjENI spektakl „Guča u Beču“, trodnevna manifestacija na kojoj je, navodno, trebalo da, od četvrtka do subote uveče, u austrijskoj prestonici nastupe Aca Lukas, Marija Šerifović, Jelena Karleuša, Goran Bregović, Dragana Mirković, kao i trubački majstori Boban Marković i Dejan Petrović, pretvorio se u svetsku – prevaru. Naime, kako „Novosti“ saznaju, u Beču je nastao pravi haos kada su ljudi koji su kupili karte za ovaj događaj došli u Marx halle, gde je trebalo da se održi ova fešta, i tamo zatekli – praznu binu i halu.

Prevareni Srbi iz dijaspore pokušali su da dođu do organizatora, firme Special Event KG, kao i do njenog vlasnika Davida Bilbije, ali u tome nisu uspevali, jer od njih nema ni traga ni glasa. Zahtevali su na ondašnjoj biletarnici da im se vrati novac za kupljene karte, koje su uglavnom pazarili putem interneta, i to po ceni od 24 evra za jednodnevnu kartu i 50 evra za trodnevnu. I taj pokušaj se završio neuspehom. Reagovala je čak i austrijska policija, koja je morala da reaguje da ne dođe do nereda, a odmah se krenulo i u potragu za organizatorima.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, organizatori su nekoliko dana pre manifestacije znali da su gotovo sve najavljene estradne zvezde otkazale svoj nastup u Beču. Oni su, međutim, i dalje, do poslednjeg dana pred događaj, prodavali karte, ne oglašavajući da se na nastupima niko od pevača i trubača neće – pojaviti.

– Kolege su otkazale koncerte u Beču jer je došlo do promene plana samog organizatora. Pored toga, došlo je i do problema u vezi sa isplatom za nastupe. Naime, nikome od njih kapara nije uplaćena. Zato su rešili da ne idu. Neki od njih su o tome obavestile svoju publiku putem društvenih mreža, a jedna od pevačica je na svom nalogu napisala da dolazi u Beč – ispričao nam je dobar poznavalac estradnih prilika u Srbiji, koji je želeo da ostane anoniman.

Ovu priču nam je donekle potvrdio i majstor trube Dejan Petrović, čiji je nastup s njegovim bendom bio najavljen za četvrtak veče. On kaže da su pregovori za koncert u Beču započeli još u decembru prošle godine.

– Tada sam pregovarao sa Milanom Ristićem iz agencije „Profajl“ i Sašom Matejićem. U načelu smo se bili dogovorili, ali nismo potpisali nikakav ugovor. Pre mesec i po došao sam do saznanja da njih dvojica izlaze iz ove priče, i oni su mi rekli da više ne garantuju za dogovoreno. Potom sam čuo da neki drugi ljudi, koji su, uzgred rečeno, još odavno meni dužni pare za nastupe, preuzimaju organizaciju. Tada sam odustao od nastupa i o tome obavestio svoje obožavaoce na društvenim mrežama – ispričao nam je Petrović.

Da je najavljena manifestacija „Guča u Beču“ bila osuđena na propast, nedavno je ukazao i predsednik Saborskog odbora u Guči Slobodan Jolović, koji je najavio da će tužiti organizatore koji zloupotrebljavaju ime dragačevske prestonice i Sabora. Bilbija je u više navrata tražio bezuslovnu dozvolu od Centra za kulturu u Guči za korišćenje imena „Guča u Beču“, i bio je uvek odbijen.

ZNA SE GDE MOŽE DA USPE- SVAKA zloupotreba Guče i njenog brenda biće zakonski sankcionisana. Ovo je potvrda da Guča nigde ne može da uspe sem u Guči. Nama jeste cilj da promovišemo Guču i Sabor, ali ne na ovakav način, ne otimačinom. Želimo da sve ljude širom sveta pozovemo u Guču, jer samo se ovde može osetiti njen pravi miris, ukus, i samo se ovde može čuti prava Guča – istakao je Jolović.

Izvor: Novosti.rs

Saša Mirković je  aktivno promovisao ovu manifestaciju, kako na svom FB profilu tako i spotom na tv best i tv moja, takođe i na svojim internet portalima..

printscreen

printscreen

foto: printscreen

foto: printscreen

sm guca 3

foto: printscreen

ORGANIZATOR U VIDEO OBRAĆANJU DIREKTNO OPTUŽIO SAŠU MIRKOVIĆA ZA REKETIRANJE I PREVARU!

 

Dodaj komentar