fbpx
Društvo

[DECEMBARSKO ISTRAŽIVANJE] – Zaječar Online iz meseca u mesec ubedljivo najčitaniji portal među Zaječarcima

Prema najnovijim podacima “Similar Web-a” sistema za praćenje posećenosti sajtova, internet portal Zaječar Online i u decembru je bio ubedljivo najčitaniji lokalni inetrnet portal među Zaječarcima.

Naš sajt je posećeniji od prva tri konkurenta zajedno.

Jedna od ključnih prednosti internet portala kao medija je i ta što postoji dosta besplatnih i svima dostupnih alata kojima se može meriti čitanost na internetu, pa je samim tim smanjena mogućnost predstavljanja „montiranih“ istraživanja i merenja gledanosti (čitanosti).

Za razliku od drugih medija (televizija, radio, štampa) gde se svi utrkuju da se predstave kao najgledaniji i najslušaniji, kod internet portala čitanost se vrlo precizno meri i svako zainteresovan može lako da utvrdi kako ko „stoji“.

U odnosu na istraživanje sprovedeno u aprilu, kada je bilo obuhvaćeno 6 zaječarskih internet portala, ovog puta ima ih ukupno 9. Iako je većina portala regionalnog karaktera (prate vesti i dešavanja iz više gradova Istočne Srbije, pa samim tim imaju i mnogo veći broj potencijalnih čitalaca), kriterijum je bio da im je sedište na teritoriji grada Zaječara.

similar-web

Prema javno dostupnim podacima rang lista za decembar 2016. izgleda ovako:

Zaječar Online (lokalni – samo Zaječar)……………. 39,600 poseta
Istočne vesti (regionalni – pokriva 8 gradova)……. 16,200
Radio Magnum (regionalni – pokriva 8 gradova)…. 14,400
Za Media (regionalni – pokriva 6 gradova)………….. 9,200
Zaječar.info – zvanični sajt grada…………………….. 3,900
Zaječar Noću (lokalni – samo Zaječar)………………. 2,800
Tempo radio (regionalni – pokriva 4 grada)………… 1,400
Fira.rs (regionalni)………………………………………. 1,100
Tv Istok (regionalni)………………………………………. 535

Grafički prikazano:
broj-poseta-decembar-1U veoma jakoj konkurenciji, uglavnom, među portalima koji su regionalnog karaktera i imaju čitaoce širom Timočke Krajine, ubedljivo najveći broj poseta beleži portal Zaječar Online koji prati isključivo vesti i dešavanja iz Zaječara.

Pored broja poseta, portal Zaječar Online je na prvom mestu i po broju otvorenih stranica kao i po prosečnom vremenu provedenom na sajtu od strane korisnika.


ZAHVALJUJEMO VAM SE NA OGROMNOM POVERENJU! I U NAREDNOM PERIODU INFORMISAĆEMO VAS PROFESIONALNO I NEPRISTRASNO!

HVALA ZAJEČARCI I ZAJEČARKE

Dodaj komentar