Društvo Kultura

Dan pozorišta – večeras izložba karikatura Aleksandra Blatnika i predstava „Refleksija“

U četvrtak, prvog februara, u 19 sati, u okviru programa obeležavanja 2- februara – Dana pozorišta, u Pozorišnom muzeju u Zaječaru biće otvorena izložba karikatura Aleksandra Blatnika, srpskog arhitekte, karikaturiste, slikara grafičara, dizajnera i pisca.

Aleksandar Blatnik (Zaječar, 1. oktobar 1944 — Niš, 20. oktobar 2016) je živeo i radio u Nišu u Zavodu za zaštitu spomenika kulture. Dobitnik je više od 80 prestižnih domaćih i svetskih nagrada za karikaturu i slikarstvo. Osim što je izlagao na više od 400 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i imao preko 30 samostalnih izložbi u galerijama u Srbiji i svetu,bio je član je slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS, sa zvanjem „istaknuti umetnik“. Nosilac je ULUPUDS-ove nagrade za životno delo. Crtao je karikature za štampane medije u Srbiji i nekoliko televizijskih kuća.

Ulaz je besplatan.

U 20 sati, u teatru “Zoran Radmilović”, biće odigrana koreodrama “Refleksija”, Kontra teatra iz Niša.

Kontra teatar je trupa sačinjena od plesača plesnog studija “Kontra” i Teatar benda.

Prema rečima glavnog koreografa Danice Ničić, u predstavi je reč o mladom i talentovanom plesaču, koji stremi ka svom cilju, uprkos preprekama sa kojima se svakodnevno suočava.

Karte za predstavu “Refleksija” su besplatne, a zbog ograničenog broja mesta, treba ih unapred rezervisati.

Dodaj komentar