Društvo

BUDŽET GRADA ZAJEČARA PONOVO BLOKIRAN: Ovog puta zbog podele 2000 novogodišnjih paketića za doček 2014. godine!

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Nakon dve godine SUDSKOM presudom, budžet Grada Zaječara ovih dana blokiran je za iznos od 14 miliona dinara i to zbog – 2000 novogodišnjih paketića, pišu „Večernje novosti“.

Gradska vlast, na čijem su čelu tada bili Velimir Ognjenović i Saša Mirković, za doček 2014. godine, je bez ikakvog tendera od jedne firme iz Beograda naručila 2.000 novogodišnjih paketića, kaže Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Prema njegovim rečima, jedan paketić vredeo je 7000 dinara, odnosno za 2000 paketića račun je iznosio ukupno – 14 MILIONA DINARA!!!

Ničić kaže da su, bez ikakvog ugovora, paketi uredno isporučeni, nakon čega su deljeni policiji, bolnici, po javnim preduzećima…

“ Niko ne zna ni šta je bilo u tim paketima, ali po iznosu koji je, bez ikakve potrebe potrošen, kao da su naručivali slonove“, istakao je Ničić i dodao:

Naravno, nikome nije posle toga padalo na pamet da naručenu robu plati, zbog čega je ta firma iz Beograda presavila tabak i podnela tužbu protiv Skupštine grada Zaječara“.

Nakon dve godine suđenja, doneta je odluka.

Grad Zaječar je u obavezi da plati novogodišnje paketiće, uz pripadajuću kamatu, nakon čega je gradski budžet blokiran za pomenuti iznos od 14 miliona dinara!

“ Ne mogu da verujem da je sud mogao da takvu odluku donese samo na osnovu toga što je neko potpisao da je paketiće preuzeo, a da u obzir nije uzeta činjenica da nije bio ni raspisan tender, niti da ima validnog ugovora“ istakao je Ničić.

Po rečima sagovornika, nakon pregovora sa „Nikolič prevozom“, ta firma, kojoj je povereno obavljanje javnog saobraćaja u Zaječaru, odblokirala je gradski budžet. Ali, onda su se, pored paketića, na lokalnu kasu nakalemili i dodatni dugovi…

“ Blokirala nas je i jedna banka, za iznos od 5,5 miliona dinara.

Reč je o kreditu koji je bivša vlast podigla kako bi vratila prethodni kredit!

I, to je tadašnji gradonačelnik, kada je podigao kredit, u javnosti označio kao „veliki uspeh gradskih vlasti“, ističe sadašnji gradonačelnik Boško Ničić.

Ničić kaže da ima i ugovor po kome je, na ime jednog od najbližih rođaka bivšeg gradonačelnika Zaječara, na račun jedne banke deponovano i oročeno gotovo 80.000 evra.

“ Javno pitam Ognjenovića odakle im toliki novac, ako se zna da je plata gradonačelnika oko 100.000 dinara.

Nikoga ne optužujem, ali bih voleo da mi moj prethodnik odgovori na ovo pitanje“, dodaje Ničić.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara, situacija u ovom gradu je prevazišla njegove najcrnje slutnje.


NOVE BLOKADE I DUGOVI

PORED ove dve blokade, svakodnevno pristižu nova opterećenja na gradski budžet – dodaje Ničić.

“ Nedavno nas je i Fond za razvoj blokirao za 14,5 miliona dinara, a mislim da će dugovi tek isplivavati“.

Inače Fondu za razvoj se duguje novac za kupovinu energenata za grejanje grada, a paradoks je da su, odlukom tadašnjih vlasti, u vreme kada je taj zajam uzet, usluge toplifikacije – pojeftinile!

“ Ponekad pomislim da se moji prethodnici nisu bavili ničim drugim do pljačkom gradskog budžeta.

Očekujem, stoga, da se i policija konačno aktivno uključi i imenuje odgovorne za katastrofalno stanje u Zaječaru“, zaključio je Ničić.

izvor: novosti.rs

2 komentara

 • Umesto da odgovaraju ti što su se obogatili,
  Podići će cenu grejanja i naplatiti od GRADJANA!!

 • “ Ponekad pomislim da se moji prethodnici nisu bavili ničim drugim do pljačkom gradskog budžeta.
  Očekujem, stoga, da se i policija konačno aktivno uključi i imenuje odgovorne za katastrofalno stanje u Zaječaru“, zaključio je Ničić.
  KAKO DA SE POLICIJA I SUD UKLJUČE,KAD SU RADILI PO DIREKTIVAMA MIRKOVIĆEVIM.
  JA SAM RECIMO,DOBILA INFORMACIJU IZ PRVE RUKE,DA JE JASMINU GAČEVIĆ OSLOBODIO OPTUŽBE SUDIJA OSNOVNOG SUDA U ZAJEČARU SAŠA ŽIVKOVIĆ(A VIŠI SUD ODBIO ŽALBU JAVNOG TUŽIOCA) ZA KRIVIČNO DELO DAVANJA LAŽNOG ISKAZA,A PO URGENCIJU SAŠE MIRKOVIĆA!!!
  KAKO ĆE SUD I POLICIJA UOPŠTE DA RADE NEŠTO PROTIV ISTOG?!

Dodaj komentar