Društvo

“BOG JE NAREDIO NAMA SVIMA UĐITE U MIR” Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić poslao SNAŽNU PORUKU: “Molim moju braću u Bosni, molim moju braću Srbe da nađu zajedničku reč!”

muftija Mustafa Jusufspahić
Foto:youtube printscreen/K1

“Bog je NAREDIO nama svima UĐITE U MIR” – poručio beogradski muftija Mustafa Jusufspahić!

Mustafa Jusufspahić je rođen 1970. godine u Beogradu, kao mlađi sin muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića i Nabile.

Njegov stariji brat je Muhamed Jusufspahić, predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije i ambasador Republike Srbije u Saudijskoj Arabiji.

Nakon završene osnovne škole “Petar II Petrović Njegoš” u Beogradu i Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, upisao je studije teologije na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu. Tu je diplomirao 1997. godine. Od osnovne škole je trenirao fudbal u Fudbalskom klubu Partizan.

“Bog je NAREDIO nama svima UĐITE U MIR”

Na Kensington institutu u Londonu je usavršavao znanje engleskog jezika.

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić svojevremeno je gostujući poslao snažnu emotivnu poruku:

U Kuranu piše, a od prijatelja drugih vjera najbolje ćete naći među hrišćanima jer imaju monahe među sobom koji se ne ohole i kada govorite o JEDINSTVU BOŽIJEM, vidite im suzu pobožnosti u njihovom oku.” rekao je i dodao:

Patrijarh se tada iznenadio, kaže:” Je li to oduvijek piše u Kuranu?” Hoću da vam kažem, mi se slabo poznajemo. Nije Bog nas dao jedne drugima da se ubijamo ovdje i da ubijamo jedni drugima djecu i budućnost… TO NIJE!

Bog je naredio nama svima UĐITE U MIR! Ja molim moju braću u Bosni, molim moju braću Srbe da nađu zajedničku riječ. To je ono zašto smo ovdje, to je misija koju MORAMO DA POLOŽIMO

Muftija je svojevremeno takođe izjavio:

“Srbija je moja zemlja, u njoj živimo i Bogu se molimo u džamijama, crkvama i sinagogama. Na hiljade džamija postoji gdje se oko 600.000 muslimana koji ovdje žive mole. Muslimani na teritoriji Srbije koja je pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva žive i rade u slozi i dele zajedničku sudbinu vijekovima”,. napisao je beogradski muftija na platformi Iks.

Istakao je da on kao musliman, kako je naveo, “moje Srbije svjedočim”.

“Srbija je moja zemlja”

Srpski narod nije genocidan”, poručio je danas beogradski muftija Mustafa Jusufspahić i istakao da Srbija to ne zaslužuje.

Srbija je moja zemlja, u njoj živimo i Bogu se molimo u džamijama, crkvama i sinagogama. Na hiljade džamija postoji gde se oko 600.000 muslimana koji ovde žive mole. Muslimani na teritoriji Srbije koja je pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva žive i rade u slozi i dele zajedničku sudbinu vekovima”, napisao je beogradski muftija na platformi Iks.

Istakao je da on kao musliman, kako je naveo, “moje Srbije svjedočim”.

Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje”, naveo je Jušufspahić i dodao:

“Kroz historiju su sigurno postojali pojedinci koji su imali takve sulude ideje ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gdje u svijetu”.

ZaječarOnline/Hypetv.rs/Hypebih.ba/O.B.

Dodaj komentar