Kultura

15. “Sabor kosovskih Srba Timočke Krajine” u Zvezdanu

sabor kosovskih srba

Petnaesti po redu “Sabor kosovskih Srba Timočke Krajine” za vikend u Zvedanu!

U Zvezdanu će u subotu, 6. jula, biti održan 15. Sabor kosovskih Srba Timočke Krajine. Cilj ove manifestacije jeste očuvanje i predstavljanje kulturnog nasleđa Zvezdana.

U kulturno-umetničkom programu, koji počinje defileom učesnika u 18 sati i 45 minuta, učestvovaće KUD-ovi sela čiji su stanovnici poreklom sa Kosova i Metohije.

Pored KUD-a „Božur”, koji je domaćin Sabora, nastupiće i „Sloga” iz Vražogrnca, „Zoran Gajić” iz Rgotine i KUD „Vrelo” iz negotinskog sela Šarkamen.

Program će svoji nastupom obogatiti i kulturno-umetnička društva iz drugih mesta sa teritorije grada Zaječara: „Romulijana” iz Gamzigrada, „Nikola Pašić” iz Zaječara, KUD-ovi „Šljivar” i „Grljan” iz istoimenih sela.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović” u saradnji sa mesnom zajednicom Zvezdan, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Defile učesnika počinje u 18 sati i 45 minuta.

Početak kulturno-umetničkog programa planiran je za 19 sati.

Ovo će biti 16 manifestacija tradicionalnog narodnog stvaralaštva organizovana od početka godine. Do kraja 2024. planirana je organizacija još dvadesetak manifestacija ovog tipa.

Podsećamo, danas će u Glogovici kraj Zaječara biće održan drugi po redu sabor tradicionalnog narodnog stvaralaštva ,,Rucman”.

Defile učesnika počinje od 18 sati i 45 minuta, a početak kulturno-umetničkog programa je u 19 časova.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar